Welpen

De welpen zijn jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar die elke opkomst leuke activiteiten doen. Soms ook met het themaverhaal dat zich in de jungle afspeelt. Ons lokaal is in ieder geval in junglestijl aangekleed! Elke zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur komen we bij elkaar in ons scoutinggebouw aan de Oude Keulsebaan.

Wij wijken ook wel eens uit naar ons kampeerterrein gelegen aan de Heidebaan (Effelterweg).
Vanuit ons scoutinggebouw / kampeerterrein gaan we vaak de natuur in.

Activiteiten die we met de welpen doen:

creatief bezig zijn, diverse soorten tochten lopen (bijvoorbeeld schat zoeken), pionieren, kampvuur maken en/of marshmellows boven het kampvuur roosteren, (bos)spellen en nog andere activiteiten waarin de welpen hun energie en creativiteit kwijt kunnen.

Speciale welpen activiteiten / momenten zijn :

- collecteren voor Jantje Beton
- de Kidsparty (een groot welpenfeest met meerdere scoutinggroepen op speciale lokaties)
- de Jungledag (een actieve welpendag met meerdere scoutinggroepen uit de directe omgeving)
- de Natuurwerkdag (een actieve dag werken in de natuur)

- het welpenkamp (een paar dagen samen leuke activiteiten doen en een paar nachtjes in een gebouw blijven slapen)

Verder organiseren we tijdens het scoutingjaar 'oefenweekendjes' waarbij de welpen blijven overnachten in onze eigen scoutinggebouwen om te ervaren hoe het is om samen met andere welpen een nachtje te blijven slapen.

Bij de welpen kunnen de kinderen zich dus op diverse gebieden ontwikkelen door de diverse activiteiten en zich voorbereiden op de volgende speltak Scouts waar de activiteiten naar een hoger niveau worden getild.

Als leiding vinden wij het belangrijk dat een kind zichzelf kan zijn en vooral veel plezier heeft ! Verder vinden we dat gezelligheid, samenwerken, vriendschap en samen op avontuur gaan niet mag ontbreken !

Nieuwsgierig? Stuur ons een mailtje via het contactformulier.

Welpen