Scouts

De scouts zijn jongens en meiden van 11 tot 15 jaar die elke opkomst leuke activiteiten doen.
Elke vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur komen we bij elkaar in ons scoutinggebouw aan de Oude Keulsebaan.
Wij wijken ook vaker uit naar ons kampeerterrein gelegen aan de Heidebaan (Effelterweg).
Vanuit ons scoutinggebouw / kampeerterrein gaan we vaak de natuur in.

de Gordiaanse Knoop Remunj zijn jongens en meiden vanaf 11 jaar en jong volwassenen met een beperking.                                                                                                                                              1 maal in de twee weken draaien deze scouts op de zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur.

Echte scout activiteiten zijn:

pionieren
tenten opbouwen
kampvuur maken
koken op kampvuur
bosspellen
wandeltochten

en nog andere activiteiten waarin je je energie en creativiteit kwijt kunt.

Speciale scoutmomenten zijn :

helpen bij de boekenbeurs
 helpen bij de Sint Maarten optocht in de binnenstad
 helpen bij de natuurwerkdag
 helpen bij het bevrijdingsfestival

Tijdens het scoutingjaar zijn er ook een aantal weekenden waarbij de scouts blijven overnachten in het scoutinggebouw of op het kampeerterrein.
Op het einde van het scoutingjaar gaan de scouts op zomerkamp, er wordt dan in tenten geslapen en tijdens dit kamp worden er natuurlijk allerlei leuke activiteiten gedaan.
Bij de scouts kun je dus vooral veel plezier en gezelligheid verwachten maar ook op avontuur gaan, je grenzen verleggen, nieuwe dingen leren en vrienden en vriendinnen voor het leven ontmoeten.

Nieuwsgierig? Stuur ons een mailtje via het contactformulier.

Scouts